background

Supaholic Stand up paddle blog

Meer supaholic nieuws op deze pagina! De leukste SUP tochten in Terneuzen en omgeving boek je direct online. Kies een dag, tijd en reserveer eenvoudig je sup activiteit in Zeeuws Vlaanderen.

SUPenPeddel.nl | Supaholic.nl

Watersporttools

ONZE NIEUWE WEBSHOP

Sinds enkele weken is onze nieuwe webshop online met de perfecte tools voor watersporters www.watersportools.com.

Op zoek naar een nieuwe pomp, peddel of alleen een vinboutje? Bij watersporttools kan je het vinden.

Alle producten zijn speciaal getest en geselecteerd zodat jij als watersporter met het juiste gereedschap onderweg bent! De shop wordt steeds verder aangevuld met nieuwe artikelen en innovatieve producten. Binnenkort staan de nieuwe sups voor het komend jaar weer online met onderandere dualchambers. Met onderstaande button kan je onze shop bekijken.

BEZOEK DE WEBSHOP ...

SUP KOPEN?

Dagelijks krijg ik vragen over het verschil tussen opblaas sups, hardboards, modellen en prijs. Wat zijn nu belangrijke zaken om op te letten?

Het beste advies dat ik zelf heb gekregen is: “test een sup voor je hem koopt!” Pas dan weet je of een board goed bij je past.

Op het internet en social media wordt je plat gebombardeerd met filmpjes en adviezen, waarbij vaak de waarheid in het midden ligt. Een goede sup hoeft zeker niet duur te zijn, het ligt er vooral aan wat je wensen en eisen zijn.

Wat ik wel verassend vind is dat er veel wordt gelet op het maximale gewicht wat op het board is toegestaan. Dit is absoluut geen maatstaaf voor de kwaliteit van de sup. Er staan vrolijk boards te koop met de afmetingen voor kinderen waarbij er een gewicht tot 130 kg wordt geadviseerd?

Mijn advies: Bij bijna iedere supschool kan je verschillende sups proberen, zowel hardboard als inflatable's dus kom en test het gewoon, dan weet je het verschil en weet je wat je koopt!

IK WIL EEN BOARD TESTEN .....

SUPPEN MET JE HOND

Hondensup is heerlijk genieten met je hond op een stand up paddle board. Samen peddelen over de Otheense Kreek in Terneuzen.

De eerste keer is het best spannend, niet alleen voor het baasje maar ook voor de hond. Supaholic verzorgt begeleide suptochten en lessen over de Otheense Kreek en de Westerschelde, nu ook voor suppers die graag hun hond mee willen nemen. Super leuk om te doen, helemaal heerlijk op warme dagen. Aantal zaken zijn handig om rekening mee te houden: doe je hond een tuigje om met handgreep zodat je hem of haar weer makkelijk op je board krijgt en de voorkant van het board is glad, dus een deken, matje of iets dat je op de voorkant kan leggen is ook fijn. Wil je meer weten neem dan even contact op of boek online.

NEEM CONTACT OP ....

SUPPEN POPULAIR IN ZEELAND EN BELGIË

Suppen is populair! Steeds meer mensen merken hoe ontspannen en leuk suppen eigenlijk is. Hier in Terneuzen krijgen we steeds meer boekingen van buiten de regio Zeeland zoals België en Duitsland. Het zijn niet alleen vakantiegangers maar ook ervaren suppers die eens op een andere plek willen suppen.

Dat suppen populair is komt doordat de sport erg toegankelijk is. Zodra je kan zwemmen kan je zelfstandig suppen. Kids van 7 jaar maar ook 65 plussers staan met veel plezier op de sup. De boards zijn bijzonder stabiel. Mensen die de eerste keer op het board staan zijn verrrast dat ze het zo snel oppakken. Ook is suppen populair omdat je hoog op het water staat zodat je maximaal kan genieten van de vergezichten over de weilanden. Ook is suppen om leuke manier om andere mensen te ontmoeten. Je kan ervaringen uitwisselen en je krijgt vaak leuke tips over wat er nog meer te doen is in de omgeving.

KOM OOK SUPPEN ....
Suppen op de Westerschelde

SUPPEN OP DE SCHELDE

De eerste keer dat wij hier kwamen was het alsof we een paradijsje hadden ontdekt. Het is hier zo rustig, je hoort alleen de wind en het gekwetter van de watervogels. De visdiefjes duiken in het water. Een zeehond ligt rustig te slapen op de zandbank. Het water lijkt wel een spiegel. Je glijdt langzaam over het water en voor de neus van je sup springen de visjes opzij. Op de achtergrond zie je de grote containerschepen over de Westerschelde langzaam passeren.

Toch zijn mensen verrast als je zegt dat je op de Westerschelde prachtig kan suppen. Diegene die mee zijn geweest weten beter! Wil je een keer mee?Check onze agenda of er een tocht geplanned staat!

BEKIJK DE AGENDA ....

FIT AAN DE KREEK 2019

Op zaterdag 25 mei 2019 organiseerde Supaholic, Yoga by Shama en Ahimsa Wereld voor de tweede keer het wandel, stand up paddle en yoga evenement “Fit aan de Kreek”. Een gezellige en sportieve dag waarbij deelnemers kennis konden maken met yoga, mind-walk en suppen. Op het event stond de prachtige natuurlijke omgeving van de Otheense Kreek centraal.

De drie onderdelen, een mind-walk, een yoga sessie en een suptocht, duurde ieder 45 minuten. Tussen de onderdelen was er een pauze waarbij drankjes en gezonde snacks klaar stonden voor de deelnemers. Hopelijk kunnen we deze activiteit binnenkort nogmaals organiseren.

BLIJF OP DE HOOGTE ....

WANNEER WEL EN NIET SUPPEN?

Soms wordt een sup activiteit geannuleerd of ontvang je een mail dat er twijfelachtige condities zijn. Wanneer kan je nu wel of beter niet gaan suppen?

Als het onweert is het algemeen bekend dat je niet op het water moet zijn. Mocht je overvallen worden door onweer, ga dan direct ergens de kant op en wacht tot het onweer voorbij is voordat je het water weer op gaat.

Naast onweer speelt ook wind een belangrijke factor bij het suppen. Bij sterke wind is het meestal erg lastig je sup de juiste richting op te sturen, en vooral tegen de wind in is een hele opgave. Ervaren suppers weten dit als geen ander. Vanaf windkracht 4 wordt dit echt een uitdaging. Het is daarom meestal niet verstandig om dan met een groep het water op te gaan. Wil je meer weten?

NEEM CONTACT OP ....