Supaholic Stand up paddle blog

Meer supaholic nieuws op deze pagina! De leukste SUP tochten in Terneuzen en omgeving boek je direct online. Kies een dag, tijd en reserveer eenvoudig je sup activiteit in Zeeuws Vlaanderen.

SUPenPeddel.nl | Supaholic.nl

WATERSPORTTOOLS.COM

vrijdag 25 september 2020
WATERSPORTTOOLS.COM

Sinds enkele weken is onze nieuwe webshop online met de perfecte tools voor watersporters www.watersportools.com. 
Op zoek naar een nieuwe pomp, peddel, complete sup of alleen een vinboutje? Bij watersporttools kan je het vinden. 
Alle producten zijn speciaal getest en geselecteerd zodat jij als watersporter met het juiste gereedschap onderweg bent! De shop wordt steeds verder aangevuld met nieuwe artikelen en innovatieve producten. Binnenkort staan de nieuwe sups voor het komend jaar...

KIES EEN SUP DIE BIJ JE PAST

vrijdag 25 september 2020
KIES EEN SUP DIE BIJ JE PAST

Dagelijks krijg ik vragen over het verschil tussen opblaas sups, hardboards, modellen en prijs. Wat zijn nu belangrijke zaken om op te letten? Het beste advies dat ik zelf heb gekregen is: “test een sup voor je hem koopt!” Pas dan weet je of een board goed bij je past. 
Op het internet en social media wordt je plat gebombardeerd met filmpjes en adviezen, waarbij vaak de waarheid in het midden ligt. Een goede sup hoeft zeker niet duur te zijn, het ligt er vooral aan wat je wensen en eisen zijn.

SUPPEN MET JE HOND

vrijdag 25 september 2020
SUPPEN MET JE HOND

Hondensup is heerlijk genieten met je hond op een stand up paddle board. Samen peddelen over de Otheense Kreek in Terneuzen. 
De eerste keer is het best spannend, niet alleen voor het baasje maar ook voor de hond. Supaholic verzorgt begeleide suptochten en lessen over de Otheense Kreek en de Westerschelde, nu ook voor suppers die graag hun hond mee willen nemen. Super leuk om te doen, helemaal heerlijk op warme dagen. Aantal zaken zijn handig om rekening mee te houden: doe je hond een tuigje...

SUPPEN OP DE WESTERSCHELDE

vrijdag 25 september 2020
SUPPEN OP DE WESTERSCHELDE

De eerste keer dat wij hier kwamen was het alsof we een paradijsje hadden ontdekt. Het is hier zo rustig, je hoort alleen de wind en het gekwetter van de watervogels. De visdiefjes duiken in het water. Een zeehond ligt rustig te slapen op de zandbank. Het water lijkt wel een spiegel. Je glijdt langzaam over het water en voor de neus van je sup springen de visjes opzij. Op de achtergrond zie je de grote containerschepen over de Westerschelde langzaam passeren.
Toch zijn mensen verrast als je...

FIT AAN DE KREEK

dinsdag 22 september 2020
FIT AAN DE KREEK

Op zaterdag 25 mei 2019 organiseerde Supaholic, Yoga by Shama en Ahimsa Wereld voor de tweede keer het wandel, stand up paddle en yoga evenement “Fit aan de Kreek”. Een gezellige en sportieve dag waarbij deelnemers kennis konden maken met yoga, mind-walk en suppen. Op het event stond de prachtige natuurlijke omgeving van de Otheense Kreek centraal.
De drie onderdelen, een mind-walk, een yoga sessie en een suptocht, duurde ieder 45 minuten. Tussen de onderdelen was er een pauze waarbij drankjes...

WANNEER WEL EN NIET SUPPEN?

dinsdag 22 september 2020
WANNEER WEL EN NIET SUPPEN?

Soms wordt een sup activiteit geannuleerd of ontvang je een mail dat er twijfelachtige condities zijn. Wanneer kan je nu wel of beter niet gaan suppen?
Als het onweert is het algemeen bekend dat je niet op het water moet zijn. Mocht je overvallen worden door onweer, ga dan direct ergens de kant op en wacht tot het onweer voorbij is voordat je het water weer op gaat. 
Naast onweer speelt ook wind een belangrijke factor bij het suppen. Bij sterke wind is het meestal erg lastig je sup de...